matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
matmat:
U
Pomoże ktoś dokończyć muszę dojść do
po lewej stronie
V
E−U
U
U=V+(
−
)*Rz /*RsRl
Rs
Rl
URsRs=VRsRl+RzRlE−RzRlU−RsRzU URs+URz+RsRzU=VRs+RzE i dalej nie wime jak ...
3 maj 21:11
Jolanta:
coś nie wychodzi U(Rs+Rz+RsRz)=VRs+RzE
VRs
RzE
U=
+
Rs+Rz+RsRz
Rs+Rz+RsRz
Jeżeli podzielimy przez V to pojawi sie w drugim ulamku
4 maj 00:21