matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Tynia:
−3x
3
−4x
2
+12x+16= −4(x
2
−4)−3x(x
2
−4)= (−4−3x)(x+2)(x−2) Dobrze zrobiłam? Z gory dziekuje za odopowiedzi
3 maj 15:08
Pytający:
Dobrze.
3 maj 15:21
Janek191:
Ładniej by było W(x) = ( 3 x + 4)*(x + 2)*(2 − x)
3 maj 16:01