f(x)=x^2-2x
mody:

Witam mam problem z wykresem, na Wolphram gdy wpiszę f(x)=x
2−2x pokazuje mi
3 maj 14:07
mody:

ale gdy wpiszę samo x
2−2x to mam takie coś:
3 maj 14:09
3 maj 14:13
Pytający:
W drugim linku masz spację między "f" a "(x)", więc f jest potraktowane jako zmienna. Wystarczy
usunąć tę spację.
3 maj 14:20
jc: Jak wpiszesz spację po f, to Wolfram traktuje to jak mnożenie.
f x = x2 − 2x
x (f+2−x)=0
dwie proste: x=0, x=f+2
Zwróć uwagę na opis osi.
3 maj 14:21
mody: aha dzięki
3 maj 14:29
3 maj 14:33