matematykaszkolna.pl
Moc zbioru miś: Witam jaka jest liczność zbioru który ma podzbiory? Np. A{a,b,c} jego liczność to 3 B{ {a,b,c,d},{e,f,g} } to jego liczność to 2 czy 7?
2 maj 20:18
'Leszek: Kazdy zbior n − elementowy ma 2n podzbiorow
2 maj 20:38
da: miś pyta się o coś innego, czytaj ze zrozumieniem.
2 maj 20:43
'Leszek: Czytam dobrze ale nie bede za niego rozwiazywal !
2 maj 20:45
da: miś nie pyta się, ile zbiory A i B mają podzbiorów, tylko ile elementów ma zbiór, w którym są dwa zbiory. Zbiór B ma 2 elementy. To nie ma nic wspólnego ilością wszystkich podzbiorów zbioru B. Także w dalszym ciągu uważam, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, matematyku.
2 maj 20:47
miś: a czy zbiór B można zapisać jako {a,b,c,d,e,f,g}? patrząc że zbiór liczb rzeczywistych ma w sobie podzbiory to można połączyć. Pytanie dla niektórych banalne aczkolwiek ja nie jestem pewien odpowiedzi
2 maj 20:50
'Leszek: Po co te zlosliwe inwektywy ,tylko czlowiek z kompleksami tak sie zachowuje , jezeli umiesz rozwiazac to zadanie to zrob to poprawnie a komentarze osobiste zostaw ....
2 maj 20:52
Max: Nie, nie można. Zbiór B to zbiór 2−elementowy, a tymi dwoma elementami są {a,b,c,d} i {e,f,g}. Zbiór {a,b,c,d,e,f,g} jest 7−elementowy i jego elementami są a,b,c,d,e,f,g.
2 maj 20:53
Max: To Ty się obrażasz. Ktoś Ci na spokojnie zwrócił uwagę, po czym zaprzeczyłeś i wyskoczyłeś z podniosłym zdaniem więc postanowiłem Cię postawić do pionu, po czym strzeliłeś focha i podzieliłeś się z nami chyba jedynym ekstrawaganckim słówkiem, jakie znasz. Popełniłeś błąd, ktoś Ci zwrócił uwagę, to przyjmij na klatę i wyciągnij wnioski. A jak Ci się nie podoba, to co robisz na takim forum? Według mnie to Ty masz kompleksy...
2 maj 21:01
Max: I wybaczcie nick, drugi komputer
2 maj 21:03
αβγδπΔΩinnerysuję
Φεθμξρςσφωηϰϱ
±
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^252
2^{10}210