matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mimi:
kąt alfa jest ostry cosinus alfa=8/17 oblicz
√
tangens
2
alfa +1
POMÓŻCIE JUTRO MAM KLASÓWKĘ
24 sty 10:48
Julek:
Z jedynki trygonometrycznej : (sin
2
α + cos
2
α = 1)
64
cos
2
α =
289
225
sin
2
α =
289
√
sin
2
α
cos
2
α
+ 1
=
√
225
64
+
64
64
=
√
289
64
=
17
8
Pozdrawiam
24 sty 12:51