matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Po rozwinięciu powierzchni bocznej walca na płaszczyźnie...
Morelka:
Po rozwinięciu powierzchni bocznej walca na płaszczyźnie otrzymano kwadrat, którego bok ma długość 10. Promień podstawy tego walca ma długość... Proszę o pomoc
2 maj 12:26
Janek191:
2π r = 10 π r = 5
5
r =
π
====
2 maj 12:30
Morelka:
Dziękuję z rozwiązanie!
2 maj 12:39