Równanie równoległej
Mateusz: Witam,
potrzebuję pomocy z zadaniem, ponieważ cały czas wychodzi mi a=0 i b=0,
i nie mam pojęcia jak mam to zrobić
Punkty A=(−4, −2), B=(−2, 0), C=(−4, 2) i D=(−6, 0) są kolejnymi wierzchołkami kwadratu.
Równanie prostej równoległej do przekątnej AC tego kwadratu ma mieć postać: x + 1/7.
2 maj 10:08
jc: Każda pionowa prosta jest równoległa do prostej przechodzącej przez A i B.
Równanie x=k, gdzie k jest dowolną liczbą.
2 maj 10:18
jc: Miało być A i C.
2 maj 10:19
Mateusz: Ok, dzięki wielkie!
2 maj 10:26