matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkacik prostokatny
Emiii:
Czy ktos jest w stanie pomoc z tym zadaniem?
https://scr.hu/q3q5dD
2 maj 00:53
astro:
Trójkąt MNL jest podobny do LNK więc
MN
ML
=
LN
LK
MN
=U{8}[6}={4}{3}
LN
4
MN=
LN
3
2 maj 01:05