matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola figur
keli:
stosunek długości boków prostokąta wynosi 2:3 oblicz jego obwód wiedząc ze pole wynosi 40 cm
24 sty 10:43
driver:
a
b
=
2
3
a*b=40 3a=2b →a=
2
3
b ,
2
3
b
2
=40 →b
2
=60 →b=
√
60
, a=..., L=2a+2b=.....
24 sty 18:16