Problem.
Lubięliczyć: sin2a+sin2acos2a+cos4a
1−cos2a+(1−cos2a)(cos2a)+cos4a
1−cos2a+cos2a−cos4a+cos4a
1=0?
Sprzeczność, czy mój błąd?
1 maj 18:55
Alky: Skoro lubisz liczyć to przelicz drugą linijkę i sprawdź jak się ma do wyjściowej, bo chyba
nijak. I jak możesz to pisz znaki =.
1 maj 19:04
Lubięliczyć: Więc jak?
1 maj 19:09
Alky: Wydaje mi się, że ten zapis jest zły. Mógbyś napisać całe zadanie ? Chyba, że to jest całość z
treścią rozwiąż równanie etc
1 maj 19:11
Alky: mógłbyś*
1 maj 19:11
Jak lubię to liczę:
Pewnie treść brzmi:
Oblicz wartość wyrażenia!
W=...... =1
1 maj 19:12
1 maj 19:13
Lubięliczyć: up
1 maj 19:17
Alky: (sin2x+cos2x)2−sinx(−1+sin2x+cos2x)=1
1 maj 19:18
Alky: sin2x przed drugim nawiasem
1 maj 19:18
Jak lubię to liczę:
Wyszło na moje
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
i tak masz wynik :
1 ( nie wiem po co przyrównujesz do zera
Odp: W=.... =1
1 maj 19:19
Alky:
1 maj 19:21
Ach ta matura:
1 maj 19:21
Alky: Lubięliczyć jakbyś nie widział skąd taka postać
sin2x+sin2xcos2x+cos4x=
sin4x+sin2xcos2x+cos4x−sin4x+sin2x−sin2xcos2x=
(sin2x+cos2x)2−sin2x(−1+sin2x+cos2x)=
(sin2x+cos2x)2−sin2x(−1+1)=
1
1 maj 19:25
Lubięliczyć: Rozumiem wszystko, dziękuje bardzo. Zle spojrzałem na to zadanie poprostu
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
My bad.
1 maj 19:27