matematykaszkolna.pl
pochdona PrzyszłyMakler: Jak obliczyć pochodną funkcji f ze zmienną r f(r) = πr2(R+R2 −r2)
1 maj 14:34
Pytający: f(r)=πr2(R+R2 −r2) f'(r)=(πr2)'(R+R2 −r2)+(πr2)(R+R2 −r2)'=
 1 
=2πr(R+R2 −r2)+πr2(0+

*(R2 −r2)')=
 2R2 −r2 
 1 
=2πr(R+R2 −r2)+πr2*

*(−2r)
 2R2 −r2 
1 maj 14:51
PrzyszłyMakler: Hardkorowo. Dziękuję bardzo emotka
1 maj 15:03
αβγδπΔΩinnerysuję
Φεθμξρςσφωηϰϱ
±
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^252
2^{10}210
a_2a2
a_{25}a25
p{2}2
p{81}81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick