Trygonometria -szybkie zadanie
Master: | | 4 | |
Jest to bardziej pytanie niż zadanie. Jeżeli cos2α= − |
| to czy mogę zastosować |
| | 16 | |
jakiś wzór redukcyjny by nie wchodzić w liczby nierzeczywiste?
30 kwi 20:44
5-latek:
30 kwi 20:51
Master: czyli mam rozumieć, że nie bardzo dzięki wielkie i tak xD
30 kwi 20:59
5-latek: zastanow sie czy kwadrat liczby moze byc liczba ujemna ?
30 kwi 21:00
zef:
i
2=−1
30 kwi 21:05
5-latek: Zef przeciez widzisz ze nie rozmawaimy o liczbach zespolych .
30 kwi 21:07
5-latek: Gdyz jak mniemam student nie zadawalby takiego pytania
30 kwi 21:10
Master: Dobra spokojnie nie odbiegajmy tak. Po prostu miałem zadanie by miejąc podaną jedną funkcję
trygonometryczną wyliczyć pozostałe. A ten cos został policzony z nieistniejącego sinusa
dlatego, mialem drobne problemy. Ale i tak dzięki za odpowiedź
30 kwi 21:20
Paweł: | | 4 | |
Czyli sin2 α = 1 − |
| ? |
| | 16 | |
30 kwi 22:12
5-latek:
30 kwi 22:37
Mila:
−1≤cosx≤1
0≤cos2x≤1
30 kwi 22:40
Mila:
Dobranoc
30 kwi 23:46
5-latek: Dobranoc
1 maj 00:30