dzielenie wielomianu
za tydzień mam maturę: wielomian w(x)= x3+ 2x2+ ax+ b jest podzielny przez trójmian Q(x)= x2+ x+ c. Wykaż, że
równość a−b=1 zachodzi niezależnie od wartości współczynnika c.
29 kwi 18:10
matura 2017:
Wykonaj dzielenie pisemne W(x) przez Q(x)
otrzymasz resztę R(x)=(a−c−1)x+b−c
to R(x)=0 ⇒ .............. dokończ i otrzymasz tezę
29 kwi 18:16
matura 2017:
Żyjesz?
29 kwi 18:38
matura 2017:
Czemu nie odpowiadacie na wpisy !
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
Oj nieładnie !
29 kwi 20:23
Bernie: A po co mają odpowiadać. To uczniowe widmo. Wrzucają zadania i nigdy nie wracają
29 kwi 21:20
matura 2017:
29 kwi 21:34