funkcja |sinx| - sinx
Martin:
![rysunek](rys/132060.png)
Narysuj wykres funkcji f(x) = |sinx| − sinx
i tutaj moje pytanie, które przekształcenie jest poprawne:
f(x)= 0 dla sinx≥0 i −2sinx dla sinx<0
czy jednak f(x)= 0 dla x= <−2π, −π> u <0,π> i −2 dla x=(−π,0) u (π, 2π)
z rysunku wiem jak to powinno wyglądać (tak, wiem, że bardzo prymitywnie to narysowałam, ale
pierwszy raz korzystam z funkcji rysuj)
pierwsze się nie zgadza z rysunkiem, ale drugie też mi średnio leży
29 kwi 14:27
Adamm:
![rysunek](rys/132061.png)
pierwsze jest dobrze
29 kwi 14:29
Jerzy:
Adamm ... .coś Ty narysował ?
29 kwi 14:32
Adamm: y=f(x)
29 kwi 14:32
Jerzy:
Dla: sinx ≥ 0 , f(x) = 0
Dla: sinx < 0 , f(x) = −2sinx
29 kwi 14:34
Adamm: rysunek dokładnie to przedstawia
29 kwi 14:36
Martin: czyli znowu odpowiedzi z arkuszy w operonu mnie oszukały i mają zły rysunek i zapis
![](emots/2/kwasny.gif)
Dzięki
za wyjaśnienie
29 kwi 14:53