ciąg
Hebek: Ciąg an jest określony wzorem : a1 = 8, an+1 =( 2an)/5 suma wszytskich wyrazów ciągu
jest równa?
Z góry dzięki za pomoc
28 kwi 19:09
Powracający: Ja bym policzyl kila poczatkowych wyrazow tego ciagu i sprawdzil jaki to ciag
28 kwi 19:10
28 kwi 19:43
Mila:
c. geometryczny.
28 kwi 19:45
Powracający: Witaj
Janek 191
28 kwi 19:49
Janek191:
Cześć
28 kwi 19:50
Krzysiek: nieskonczonosc
28 kwi 20:10
Janek191:
a
1 = 8
| | 8 | | 8 | | 40 | | 1 | |
S = |
| = |
| = |
| = 13 |
| |
| | 1 − 0,4 | | 0,6 | | 3 | | 3 | |
28 kwi 20:21
Hebek: Dzieki
28 kwi 20:30