matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wyznacznik
GOŚĆ:
Obliczyć wyznacznik 2 stopnia: |sinα cosα| |sinβ cosβ|
28 kwi 17:04
Powracający:
= sinαcosβ−sinβcosα
28 kwi 17:05
Jerzy:
= sinαcosβ − sinβcosα = sin(α − β)
28 kwi 17:06
GOŚĆ:
Podziękował
28 kwi 17:09