matematykaszkolna.pl
maturka zombi: Cześć wszystkim! emotka Będę w przyszłym roku podchodził do maturki z fizyki rozszerzonej, bo nie zdawałem, a chciałbym się rekrutować na fizykę jako drugi kierunek. I ogólnie robię małe rozeznanie z czego mógłbym się uczyć fizyki typowo pod maturkę. O aparat matematyczny się raczej nie martwię, bo trzy lata na matematyce coś tam dają Zależy mi bardziej na literaturze czysto pod fizykę. Takie np. podręczniki Halidaya i Resnicka wystarczą? Jeśli zdawaliście fizykę rozszerzoną i macie jakieś rady, to będę wdzięczny
27 kwi 23:21
Jack: jak przerobisz wszystkie 6 tomow to raczej bez problemu dasz rade
27 kwi 23:22
zombi: Jakbym się spiął a teraz na wakacje będę miał sporo czasu, oprócz matematyki
27 kwi 23:25
Jack: ja sie uczylem z kanalu filoma.org (choc dla wiekszosci tam sa zadania banalne) jednak mi to wystarczylo, ale jesli myslisz o kierunku fizyka, no to lepiej juz cos wiecej
27 kwi 23:26
Metis: ty tak serio ?
27 kwi 23:36
behroror: zombi, studiuje dwa kierunku i powiem Ci, że gdybym nie przerobił wcześniej materiału na informatyke to nie dałbym , ponieważ nie mogłem być obecny na wszystkich zajęciach z drugiego kierunku, nie da się po prostu steleportować z jednego do drugiego miasta w ciągu 15 minut, ale czy warto studiować fizykę? coś takiego niszowego, nie ma po tym pracy, brak perspektyw, wiadomo studia piękna sprawa, ale żadnej praktycznej wiedzy z tego nie wyniesiesz, a dzisiaj właśnie jest popyt na kierunki typowo inżynieryjne
28 kwi 00:29
behroror: nie dałbym rady* iphone słowa mi ucina
28 kwi 00:30
Metis: Powodzenia zombie. Dasz sobie radę. Powiąż liczby pierwsze z kwantami emotka
28 kwi 00:32
Tak: Zbiór zadań Zillingera to chyba już klasyk i obowiązkowa literatura dla maturzysty z fizyki.
28 kwi 06:13
52: Jak będę w domu, to mogę napisać tytuły i autorów zbiorów z których się uczyłem emotka
28 kwi 11:15
zombi: Dzięki wielkie, 52! emotka
28 kwi 16:34
52: Sorry, że to tyle trwało, ale ostatnio nie mam zbyt wiele czasu. Tutaj masz całą listę z której korzystałem albo kilka razy tam zajrzałem: *"!"Anna Kaczorowska, Joanna Chrapkowska Fizyka i Astronomia Zbiór Zadań Zakres rozszerzony Żak Wydawnictwo Edukacyjne Zofii Dobkowskiej *"!"Bogdan Mendel, Janusz Mendel Zbiór zadań z fizyki dla klasy I szkół średnich Wydawnictwo szkolne i pedagogiczne *"!"Krzysztof Chyla Zbiór prostych zadań z fizyki dla uczniów szkół średnich Zamkor *Jan Blinowski, Jarosław Trylski Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie Państwowe wydawnictwo naukowe *"!"Wojcieh M. Kwiatek, Iwo Wroński pełne przygotowanie do matury z fizyki zadania maturalne ZamKor *Robert Jaworski Matura 201X Fizyka Operon Znakiem "!" zaznaczyłem, te z których korzystałem najwięcej i wg mnie najlepiej przygotowują do matury.
1 maj 16:13
52: + Lista od Jakuba 1. Fizyka − Resnick, Halliday Dwa tomy 2. Podstawy fizyki dla kandydatów na wyższe uczelnie i studentów − Herman, Kalestyński, Widomski 3. Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie − Blinowski, Trylski 4. Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie techniczne − Kamiński 5. Zbiór zadań z fizyki dla uczniów szkół średnich i kandydatów na studia − Jedrzejewski, Kruczek, Kujawsk
1 maj 16:17
'Leszek: Na maturze z fizyki jest duzo pytan teoretycznych ,teorie mozna sobie dobrze utrwalic rozwiazujac testy z fizyki wg.podrecznika pod redakcja Persony dla kandydatow na studia medyczne tom I i II .
1 maj 16:19
52: Podbiję, kiedyś przeczytasz emotka
2 maj 19:31
zombi: Dzięki wielkie! emotka A nie wiecie może gdzie znajdę listę zagadnień na "starą" maturę z fizyki, czyli rok 2014?
4 maj 14:45
Kacper: Informator maturalny od roku 2010.
4 maj 19:13
Idę po popcorn: znacie jakieś książki (na poziomie szkoły średniej) dotyczącej fizyki a mianowicie takich działów jak mechanika, elektromagnetyzm i optyka. Mój poziom fizyki nie jest za wysoki.
12 maj 19:07
Michał : Dzieci z Bullerbyn
13 maj 00:04
astronom: Do astronomii polecam : "O dwóch takich co ukradli Księżyc"
13 maj 00:19
PrzyszlyMakler: Gdy piszecie te dowcipy to podczas pisania bawią Was chociaż przez chwilę czy to czystą złośliwość ?
13 maj 00:24
Adamm: "dowcipy"
13 maj 00:40
Dominik: A poleciłby ktoś repoetyturium typowo pod mature z fizyki rozszerzonej glownie pod teorie i wszystko w jednej ksiazce bez tomow?
13 maj 00:57
Metis: Mendel
13 maj 05:02
Idę po popcorn: Operon 2017 fizyka vademecum
13 maj 09:48
Idę po popcorn: serio pytam.
13 maj 12:29
AiO: Pewnie bedzie dobre Moze tez Wydawnictwo Szkolne Omega Janusz Kopecki Zadania testowe z fizyki Janusz Kopecki Notatki z lekcji fizyki trzy czesci
13 maj 18:37
Dominik: A korzystał ktoś z "Fizyka krótki kurs" Autor: Bobrowski Czesław? Co sądzicie?
16 maj 10:47
Kalep: A co sądzicie o repetytorium z fizyki nowej ery?
16 maj 21:32