matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z pochodną, znam wzór ale nie wychodzi mi zgodnie z odpowiedziami :/
Bartra:
Oblicz pochodną:
2x
3
V(x) =
x
2
− 3
27 kwi 19:50
Powracający:
6x
2
(x
2
−3)−(2x
3
*2x)
=
= dokoncz
(x
2
−3)
2
27 kwi 19:52