logarytmy
ape: | | 4 | |
Oblicz p4, jeśli p = log9( |
| + log34) |
| | log√53 | |
27 kwi 15:07
Jerzy:
Wskazówka: (...) = log3(25*4)
27 kwi 15:10
kochanus_niepospolitus:
4 = log
√5 25
log
ab + log
ac = log
a(b*c)
skorzystaj z tych wzorów
27 kwi 15:10
Adamm: tylko ja nie wiem co dają nam te wzory
log3(25*4) jest niewymierny, a samo p pewnie też
27 kwi 15:11
kochanus_niepospolitus:
Adamm ... bo z całą pewnością z tych wzorów trza skorzystać, a sama postać 'p' wygląda inaczej
niż została przedstawiona
27 kwi 15:13
ape: Dziękuję, już wiem jak zrobić.
27 kwi 15:14