matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań z 4 niewiadomymi
Andrew:
Witam, mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak można rozwiązywać takie układy równań z 4 niewiadomymi? Z góry dziekuje za pomoc.
⎧
2x+7y+3z+t=0
⎨
3x+5y+2z+2t=0
⎩
9x+4y+z+7t=0
26 kwi 20:29
Adamm:
metoda eliminacji Gaussa
http://matematykadlastudenta.pl/strona/485.html
26 kwi 20:29