matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
SEKS INSTRUKTOR :
wykaż, że x:y = 2:1
a
√
2
|AE|=
2
|AB| = a
√
2
|BC| = a |DB| = a
√
3
a
√
3
|EC| =
2
26 kwi 19:19
Adamm:
słyszałeś kiedyś o podobieństwie trójkątów?
26 kwi 19:21
SEKS INSTRUKTOR :
a słyszałem i już mam
26 kwi 19:22