matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
licealista:
Na ile sposobów można wybrać z pięciu dziewcząt i czterech chłopców delegację trzyosobowa złożoną z dwóch chłopców i jednej dziewczynki?
26 kwi 18:37
Adamm:
4
2
5
1
*
=30
26 kwi 18:38
Eta:
A no tak
4
2
5
1
*
= 6*5=30
26 kwi 18:40