matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź liczby z przedziału i spełniające rówanie
Bilauta:
Znajdź liczby należące do przedziału <0; 2π> i spełniające równanie: sin
4
+ cos
4
=
1
2
26 kwi 09:49
Jerzy:
1
sin
4
x + cos
4
x = (sin
2
x + cos
2
)
2
− 2sin
2
xcos
2
x = 1 −
(sin2x)
2
2
26 kwi 10:01