matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Statystyka opisowa. reguła 3sigm
she242:
Zgodnie z regułą trzech sigm dla zmiennej X−N(100,25): • P(X≠(95,105)≈0,32 • P(X=(90,110)≈0,95 • P(X=(85,115)≈0,68 • P(X=(45,145)≈0,997 Które z nich są prawidłowe i jak to obliczyć
25 kwi 20:57