udowodnij że dla każdego kąta ostrego α zachodzi równość
cosminuska: 1cos α − cos α1+sin α = tgα
25 kwi 19:32
Powracający: zalozenia i lewa strona do wspolnego mianownika
25 kwi 19:34
cosminuska: 

jaki ma być wspólny mianownik
25 kwi 19:40
Powracający: cosα*(1+sinα)
25 kwi 19:41
cosminuska: same głupoty mi wychdzą
25 kwi 19:48
Eta:
Nie trzeba założeń ! bo α −−kąt ostry i 1−cos
2α= sin
2α
| | 1+sinα−cos2α | | sin2α+sinα | | sinα(1+sinα) | |
L= |
| = |
| = |
| = |
| | cosα(1+sinα) | | cosα(1+sinα) | | cosα(1+sinα) | |
25 kwi 19:51