matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy istnieje kąt ostry
cosminuska:
czy istnieje kąt ostry α taki, że sinα =
√
3
3
i tg =
2
3
. Uzasadnij
25 kwi 19:22
Adamm:
wtedy cosα=
√
3
/2 ale jak wiemy jeśli cosα=
√
3
/2 to sinα=1/2 wniosek: nie istnieje taki kąt
25 kwi 19:24