zdarzenia
kamil852: Zdarzenia A i B są podzbiorami tej samej przestrzeni Ω. P(A')= 0.75 P(B')= 0.8 P(AuB)= 8*
P(AnB)
Wyliczyłem zdarzenia przeciwne P(A)=0.25 P(B)=0.2 jak zrobić to dalej?
25 kwi 16:29
Alky: P(AuB)=P(A)+P(B)−P(AnB)
Podstaw
25 kwi 16:37
kamil852: podstawiłem, wyszło P(AnB)= 0.05, nie wiem co dalej. W poleceniu nie podałem, że trzeba
obliczyć
P(A'\B)
25 kwi 16:42
Adamm: P(A'\B)=P(A'∩B')=1−P(A∪B)
25 kwi 16:42
25 kwi 16:43
kamil852: czyli skoro P(AuB)=0.4 to P(A'\B)=0.6? Coś musi być nie tak bo wynik to 0.75
25 kwi 16:50