matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra liniowa rzut ortogonalny
gram:
Wyznaczyc odleglosc wektora v od podprzestrzeni danej ukladem rownan V=(2,4,0,−1 ),
⎧
2x
1
+2
x
2 +x
3
+x
4
=0
⎩
2x
1
+4
x
2 +2x
3
+4x
4
=0
25 kwi 16:06