matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne drugiego rzędu
hegel57:
zad. oblicz wszystkie pochodne drugiego rzędu funkcji f(x,y)=x
y
mam już policzone f
x
'(x,y)=yx
y−1
nie wiem jak policzyć tutaj f
y
'(x,y) =(x
y
)'
y
*(y)'= yx
y−1
*1
25 kwi 16:04
Adamm:
x
y
=e
ylnx
f
y
=x
y
*lnx
25 kwi 16:06