analityczna
Kobra: Dane są dwa wierzchołki trójkąta A=(1,−1) B=(5,1) oraz punkt przecięcia wysokości tego trójkąta
M=(3,1) Wyznacz współrzędne wierzchołka C i oblicz pole trójkąta. Proszę o pomoc .
25 kwi 11:06
Jerzy:
1) prosta AM
2) prosta prostopadła do AM przez punky B ( k)
3) prosta BM
4) prosta prostopadła do MB przez A (l )
5) przecięcie tych dwóch prostych ( k i l ) ( wierzchołek C)
25 kwi 11:14
Kobra: dzięki wielkie miałem już wszystko tylko nie wiedziałem dokładnie które proste mam dać do
równania na końcu
25 kwi 11:16