matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
me:
Oblicz pochodną funkcji: f(x)=e
−x
2
Rozbiłam wykładnik na x*−x, dalszych pomysłów brak...
24 kwi 21:28
zef:
e
−x
2
*(−2x)
24 kwi 21:29
behroror:
(e
−x
2
)' = (e
−x
2
) * (−x
2
)' = (e
−x
2
) * (−2x)
24 kwi 21:30