trygo
QQ: Czy rozwiązaniem równania
sin
x2+cos
x2=
√2sinx
są
| | π | | −π | | −2π | |
x= |
| +2kπ, x= |
| +2kπ , x= |
| +2kπ ? |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
24 kwi 20:31
QQ: | | π | | 4kπ | |
Pomożecie? W odpowiedziach mam |
| + |
| i chce się upewnic |
| | 2 | | 3 | |
25 kwi 08:33
Jerzy:
| | π | | π | | 4kπ | |
x = |
| + 2kπ lub x = |
| + |
| |
| | 2 | | 2 | | 3 | |
| | π | | x | |
Rozwiązuj: sinx = sin( |
| + |
| ) ... i dostaniesz powyższe wyniki. |
| | 4 | | 2 | |
25 kwi 08:47
QQ: Ja się chciałem jedynie spytać czy dobrze zrobilem
25 kwi 08:52
Jerzy:
Pierwsze rozwiązanie dobrze, a skąd masz dwa pozostałe ?
25 kwi 08:57