Funkcja
kama: Znajdz punkt wspólny punkt przeciecia wykresow f (x)=22x+3−8 i g (x)=9−0,51−2x
24 kwi 15:50
piotr: x=1/2
y = 8
24 kwi 15:57
kama: Wprowadzić zmienna y?
24 kwi 15:59
kama: Za 2x=y ?
24 kwi 16:10
Powracający: Nie
najpierw rozwiaz rownanie
22x+3−8= 9−0,51−2x
22x+3−8= 9−22x−1
wyznacz x i podsatw obliczony x np do 1 rownania i wyznacz y
24 kwi 19:42
kama: tyle to zrobiłam tylko jak x wyliczyć
22x *23=32−2−1 *22 *2x i co dalej
24 kwi 22:29
kama: 2
2x+3 +2
2x−1=17
2
2x*2
3 +2
2x*2−
1=17
2
2x*8+2
2x*2
−1=17
2
2X(8+2
−1)=17
2
2x* 8,5=17
2
2x=2
24 kwi 22:40
kama: OK ?
24 kwi 22:41
Powracający: Tyle to zrobilam
To nalezalo to napisac a nie sie wymadrzac (zapamietaj na drugi raz
x=0,5 (dobrze
Teraz podstawiaj do 1 rownania
24 kwi 22:52