Liczby zespolone
Piotr: Witam. Mam takie zadanie: Znajdź część rzeczywistą i urojoną liczby zespolonej
:z0=2−2i√3ii. // (2−2i)/√3−i
Znajdź moduł i argument. Zaznacz liczbę z0 na płaszczyźnie zespolonej. Problem mam z tą
płaszczyzną...
Moje obliczenia:
z=√3+12 +i1−√32
|z|= √2
cos= √6+√24
I dalej nie wiem jak na tej płaszczyźnie zaznaczyć ... Pomożecie ? Z góry dzięki...
24 kwi 14:30
piotr:

kąt − 15
o
24 kwi 14:48
Kasia: o.0 Mógłbyś mi powiedzieć jak to obliczyłeś ?
24 kwi 14:49
piotr:
24 kwi 14:52
piotr: Współrzędne punktu z:
24 kwi 14:56
Piot: Rysunek zrozumiałem Piotrze, ale chciałbym dowiedzieć się jak obliczyłeś kąt 15o. Jeśli
mógłbyś proszę napisz.
24 kwi 14:57