zad
as: napisz rowanie stycznej do paraboli y=x2−6x+8
ktora jest rownolegla prostej przechodzcej przez punkt A(1.2) b(2.4)
23 sty 14:36
as: majac dae rownanie okregu O:x2+y2+6x+9y−12=0 i rowanie prostej 2x+y=2 Oblicz dlugosc cieciwy
i zapisz rownanie jej symetralnej
23 sty 14:37
as: dla jakich wartsci parametru k okregi przecinaja sie a dla jakiej sa styczne wew. jesli
r1=3k+2 r2=8 IS1S2I=I2k+20I
23 sty 14:38
as:
23 sty 14:56
as:
23 sty 21:11
as:
24 sty 10:15
imię lub nick:

f(x)=x
2−6x+8
f'(x)=2x−6
'f(x
0)=2
2=2x−6
x
0=4
f(4)=0
styczna:
y−f(x
0)=f'(x
0)(x−x
0)
24 sty 10:45
as: dzieki a reszta ktos wie
24 sty 14:06
as:
24 sty 16:06