Prosze o pomoc
Mielsqn: Witam wszystkich potrzebuje siatki stożka na "wczoraj"
wymiary jakie mam to wysokość 6 , średnica 6
23 kwi 19:42
'Leszek: Bedzie to wycinek kola o promieniu R = 6 cm i kacie α = 180°
23 kwi 19:47
Powracający: Dobre . Wpada na forum i
na wczoraj
23 kwi 19:52
Mielsqn: A długość łuku wycinka możesz mi podać?
23 kwi 19:52
Mielsqn: Przepraszam że bez przywitania i wgl, ale serio mi to potrzebne
23 kwi 19:53
'Leszek: Dlugosc luku S= α *R ,obwod podstawy stozka L = 2πr , r = 3 cm , R = 6 cm czyli tworzaca
stozka
S= L ⇒α = π
23 kwi 19:55
Mielsqn: Kurczę tak średnio to umiem narysować, tą siatkę żeby mi się to złożyło
23 kwi 19:57
'Leszek: Przeciez to jest polowa kola o promieniu R = 6 cm , III klasa gimnazjum !
23 kwi 19:59