Logarytmy
Yuu: Log6√664
23 kwi 15:48
Adamm: | 2 | | 4 | |
log6√664=log63/262= |
| *2log66= |
| |
| 3 | | 3 | |
23 kwi 15:50
Yuu: Dziękuję
23 kwi 15:54
Yuu: Ale zaraz 62 to nie jest 64...
23 kwi 15:56
Adamm: faktycznie, nie jest
ja tym tak już zostawił, log
68 jest niewymierne, bardziej tego się raczej nie uprości
23 kwi 15:58
Eta:
...=4log62
23 kwi 16:00
Adamm: no tak, jeszcze potęgę przed nawias można
23 kwi 16:01
Yuu: Hmmm, bo to jest takie zadanie
3108−log6√664 i ja doszłam do 36
log6√664![emotka](emots/1/smutny.gif)
to z rozszerzenia
23 kwi 16:02
Adamm: 364log62=68log62=28
alogab=b
to jedna z własności logarytmów
23 kwi 16:04
Yuu: Dziękuję ❤
23 kwi 16:07