|
| ||||||||||||||
+ | = n2 | ||||||||||||||
| n! | (n−2)!(n−1)*n | n(n−1) | ||||||||||
= | = | = | |||||||||||
2!(n−2)! | 2(n−2)! | 2 |
| (n+1)! | (n−1)!*n*(n+1) | n(n+1) | ||||||||||
= | = | = | |||||||||||
2!(n−1)! | 2(n−1)! | 2 |
n(n−1) | n(n+1) | n(n−1+n+1) | n* 2n | |||||
L = | + | = | = | = n2 = P | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
|
| n(n−1) | (n+1)n | ||||||||||||||||
+ | = | + | = n2 | ||||||||||||||||
2 | 2 |
|
| |||||||||||||||
Dla n=0 i n=1 też się zgadza. | = | =0. | ||||||||||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |