funkcja hiberboliczna, czy mogę tak zadziałać?
Del: Cześć.
Mam pytanie. Czy dobrze rozwiązałem to równanie, czy mogę 'zignorować' moje ex tworząc funkcję
cosh(at)
1/2(ex−at+ex+at)
1/2(ex*(−eat)+ex+eat)
1/2ex(−eat+eat)=ex*cosh(at)
23 kwi 11:38
Adamm: prawie dobrze
| ex−at+ex+at | | e−at+eat | |
| =ex* |
| =excosh(at) |
| 2 | | 2 | |
jakbyś mógł to jeszcze wytłumacz mi swoje przejścia z 1 do 2 oraz z 2 do 3 linijki
tam masz błąd
23 kwi 12:33
Del: Po prostu dostałem lekkiego 'wylewu', jak zobaczyłem Twoje rozwiązanie wszystko jest już jasne.
Dzięki wielkie
23 kwi 12:37