log
ALLIK: Zadanie maturalne
Jak to rozwiązać nie uzywając zadnych programów
| | 3 | |
Podaj ilustrację graficzną równania logy x + logx y = |
| |
| | 10 | |
23 kwi 08:33
karty do gry: Zbiór pusty.
23 kwi 09:02
ALLIK: czemu

?
23 kwi 09:13
karty do gry: Ponieważ funkcja po lewej stronie przyjmuje wartości większe równe 2 albo mniejsza równe −2,
| | 3 | |
więc wartości |
| przyjąć nie moze. |
| | 10 | |
23 kwi 09:15
ALLIK: a czemu ona przyjmuje wartości mniejsze wieksze od 2 i mniejsze od −2?
23 kwi 09:19
jc: a = logx y, logy x = 1/a
a+1/a ≤ −2 lub a+1/a ≥ 2
23 kwi 09:20
ALLIK: ok dzieki
23 kwi 09:26