matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kat alfa
halko:
prosta o rownaniu y= −2x+4 tworzy z osia x kat rozwarty α. Wtedy sin2α przyjmuje wartosc?
22 kwi 23:09
Adamm:
1
tgα=−2 ⇒ cosα=−
sinα
2
sinα=2
√
5
/5 cosα=−
√
5
/5 sin2α=−4/5
22 kwi 23:13