C
noniedziałano: język C
Czemu ten program mi nie działa ?
int main()
{
FILE *plik;
// FILE *doodczytywania = fopen();
char tekst[] = "Jakis tam tekst";
if((plik=fopen("dane.txt","wt"))=NULL)
{
printf("Nie udalo sie otworzyc pliku\n");
exit(0);
}
fprintf(plik,"%s",tekst);
}
Jedyne zadanie tego programu to utworzyć plik tekstowy i wrzucic tam tekst "Jakis tam tekst"
22 kwi 19:23
Mariusz:
Funkcja fopen ma parametry ścieżka do pliku i tryb otwarcia
22 kwi 19:33
noniedziałano: no to mam podane...
22 kwi 19:36
Mariusz:
Patrzyłem na komentarz
Dołączyłeś plik nagłówkowy stdio.h ?
Operator porównania to ==
22 kwi 19:38
noniedziałano: to wszystko wiem.
22 kwi 19:40
noniedziałano: matko jedyno, no przeciez, dzieki...
operator porownania przeszkadzal! :x
22 kwi 19:40
noniedziałano: bardzo dzieki!
22 kwi 19:41