matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie w przedziale
Kubusek:
Rozwiąż równanie: 2sin
2
x + sin5x + sinx = 1 w przedziale <0;π>
22 kwi 19:01
Adamm:
sin5x+sinx=2sin3xcos2x 1−2sin
2
x=cos2x równanie przyjmuje postać 2sin3xcos2x=cos2x cos2x=0 lub sin3x=1/2
22 kwi 19:06