Wartość sin2/3 π + cos 11/3 π
Maturzystka_iga: Oblicz wartość wyrażenia sin (2/3π) + cos(11/3π). Zakoduj kolejno cyfrę jedności oraz dwie
cyfry po przecinku . Wychodzi mi 0.36 a w odpowiedziach jest 1.36 . Mógłby ktoś to rozpisać
zebym zobaczyła gdzie robię błąd ?

Z góry dziękuję
22 kwi 16:47
5-latek: sinU[2}[3}= sin120o= sin(90+300)= ... wzory redukcyjne
cos U[11}[3}π= cos660o= cos(300o+360o)= cos 300 = cos(270+30o)= sin30o
22 kwi 16:54
Maturzystka_iga: Już zauważyłam gdzie był błąd

dziękuję bardzo
22 kwi 17:04