Co oznacza zapis
Wojtek : Co oznacza taki zapis (9)
2
Przy założeniu ze ta 2 jest pod 9 bez kreski ułamkowej w tym nawiasie
Np P(x=0) =(9)
2
Liczba osób = 9
Prawdopodobieństwo = 0,2
22 kwi 16:07
Adamm: symbol Newtona
| |
jest to ilość sposobów na wybór grupy k−elementowej z grupy n−elementowej |
| |
22 kwi 16:26
Adamm: | | | |
i P(x=0)= | to chyba błędny zapis, bo prawdopodobieństwo powinno być między 0 a 1 |
| | |
22 kwi 16:27
Maryla27:
Liczba osób 9
Prawdopodobieństwo = 0,2

Wpisz pełną treść.
22 kwi 18:52