22 kwi 11:10
dddddddd: źle
22 kwi 11:11
wojtek: to jak jest dobrze
22 kwi 11:13
azeta: pochodna iloczynu funkcji
22 kwi 11:24
wojtek: myslałem, że to złożona funkcja, jak to rozpoznać, bo czasem są podobne
22 kwi 11:27
riccio: rysuj nawiasy
22 kwi 11:52
StrasznyNieogar: Daj sobie x2 pod pierwiastkiem (czyli jako x4)
22 kwi 12:27
zef:
| | π | | π | |
V(x)= |
| x2√−20x+100= |
| √−20x5+100x4 |
| | 3 | | 3 | |
| | π | | 1 | |
V'(x)= |
| [ |
| *(−20x5+100x4)'] |
| | 3 | | 2√−20x5+100x4 | |
| | π | | 1 | |
V'(x)= |
| [ |
| *(−100x4+400x3)'] itd.. |
| | 3 | | 2√−20x5+100x4 | |
22 kwi 12:34