granica
ejjj: | | x3−8 | |
granica lim x>2 |
| jest rowna. No i wyszlo mi 16/3 a w odp jest 4. |
| | x2−x−2 | |
21 kwi 23:33
Metis: x3 − 23 = (x−2)(...)
x2−x−2 = ( x+1)(...) dokoncz i skróc
21 kwi 23:35
ejjj: | | x2+2x+4 | |
tak tez zrobilem i wyszlo |
| |
| | x+1 | |
21 kwi 23:42
Adamm: no i podstaw
21 kwi 23:44
Metis: | | (x−2)(x2+2x+4) | | x2+2x+4 | |
... |
| = ... |
| |
| | (x+1)(x−2) | | x+1 | |
| 22+2*2+4 | |
| = 4+4+4 / 3 = 12/ 3 = 4 |
| 2+1 | |
21 kwi 23:47
ejjj: no tak 12/3 czyli 4... nie wiem skad ja tam wzialem to 16 i tak sie zastanawialem ze przeciez
podstawilem jak trzeba i skrocilem jak trzeba a tu nie wychodzi i napisalem tutaj bo myslalem
ze cos pominalem... ehh
21 kwi 23:49