matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f wykladnicza
mateo:
1
Oblicz wartość funkcji g,gdzie g(x)=f(−2x) dla argumentu
. Wynik Przedstaw w postaci
8
a+b
4
√
8
, y=2
x
+1
21 kwi 22:12
Janek191:
g(x) = f( −2 x) więc
1
1
g(
) = f ( −
) = 2
−0,25
+ 1 = 1 + 0,5
4
√
8
8
4
22 kwi 07:16