Pochodne
Michal: Mam do obliczenia pochodną e3x/x−2 ,nie jestem pewny wyniku który mi wyszedł więc prosze o
pomoc i rozwiązanie
21 kwi 19:04
Michal: e3x/x−2
21 kwi 19:05
Michal: mi wyszło 2e3x/(x−2)2
21 kwi 19:06
Michal: zrobiłem jeszcze raz i teraz mam wynik 3xe3x−12e3x/(x−2)2
21 kwi 19:10
Eta:
| | e3(x−2)−e3x*1 | |
....= |
| = ...... |
| | (x−2)2 | |
21 kwi 19:18
Eta:
| | e3x | | e3x | |
f(x)= |
| ? czy f(x)= |
| ? |
| | x−2 | | x−2 | |
21 kwi 19:20
Michal: ten po prawo,przepraszam,źle mi się wpisało
21 kwi 19:22
Eta:
| | 3e3x*(x−2)−e3x*1 | | 3e3x*x−7e3x | |
f"(x)= |
| = |
| |
| | (x−2)2 | | (x−2)2 | |
21 kwi 19:24