matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz iloczyn liczb x i y wiedząc że:
Gemundo:
Oblicz iloczyn liczb x i y wiedząc że: 4
x
= 3 3
y
= 2
21 kwi 12:47
Adamm:
4
x
=3 ⇒ x=log
4
3 3
y
=2 ⇒ y=log
3
2
1
x*y=log
4
3*log
3
2=
2
21 kwi 12:49
jc:
3 = 4
x
2 = 3
y
= (4
x
)
y
= 4
xy
xy = 1/2
21 kwi 12:49